Mamma B's Kitchen

Mamma B's Kitchen

Glimt fra et helt almindeligt liv!

Velkommen forbi min blog, hvor jeg deler ud af mine tanker, meninger og af og til en opskrift eller to.

Med fred i mit hjerte....

HovedretOprettet af Birgitte Kratgaard 01 jan, 2016 15:29:11

Den første dag i det nye år starter med en stilhed, som er helt uventet men bestemt ikke ubehagelig – snarere tværtimod efter flere dages optrapning af fyrværkeri og en øredøvende kulmination, da himlen eksploderede i farver de første minutter af 2016.

Jeg ser tilbage på et år, som endnu en gang har bragt både op- og nedture forbi min dør. Et år, hvor jeg har taget beslutninger, som har været længe undervejs, længere end jeg nok rigtig forstår, og et år som har bragt både fred og sorg med sig.

På arbejdsfronten startede jeg med meget få timer, og ret hurtigt stod det klart, at dette ikke ville blive bedre – en følge af dette var, at jeg måtte trække stikket, og stille og roligt få styr på min indre uro og kamp for at finde frem til, hvad det egentlig var, jeg søgte. Da jeg endelig havde taget beslutningen gik det stærkt, måske lidt for stærkt, men jeg landede uden tvivl det rette sted. Mit ego fik et boost i sensommeren, da jeg kun 7 dage efter start som vikar blev tilbudt fastansættelse. Det medførte til gengæld et par måneder, hvor jeg igen befandt mig i en indre kamp, fordi jeg hele tiden forsøgte at slå mig selv i hovedet med de ting, jeg ikke nåede, i stedet for at se alt det, jeg gjorde rigtigt og den positive effekt det havde på min egen og mine omgivelsers hverdag. Men jeg blev stædigt ved, og nu ved jeg, at jeg er havnet lige der, hvor jeg hører til. Jeg har fundet en arbejdsglæde i selve arbejdet og ikke mindst sammen med mine kollegaer, og er – igen – blevet Mamma B (og tante Stram…. smiley ). Selv på de hårde dage, glæder jeg mig over mit arbejde og der grines mere, end jeg kan huske, jeg har gjort mellem 8 og 16 nogensinde før. Mamma B er kommet hjem smiley

Den ro jeg fandt, kan jeg dog ikke tage på min egen kappe helt og aldeles. Den skyldes ikke mindst min elskede lille familie – de giver mig en ro og tryghed, der gør mig i stand til at træffe de beslutninger, som er de bedste for mig og dermed giver mig en endnu større fred i hverdagen. En ro jeg også har haft ekstra meget brug for i efteråret.

Min gamle Daddy, syg og dement som han var, sagde endeligt farvel den 22. september 2015. Selv om det var det allerbedste for ham, og det vi i familien længe havde ønsket for ham, gjorde det naturligt nok stadig ondt at miste ham. Den sorg vi har båret indeni, efterhånden som han langsomt forsvandt ind i sig selv og efterlod en skal, kunne vi endelige lukke ud. Tabet af det menneske, han en gang var, den morfar og farfar han var for sine børnebørn, den far han var for min bror og jeg, og den livskammerat, bedste ven og ægtefælle han havde været i 50 år for min mor, det tab gjorde mere ondt, end jeg på nogen måde havde kunnet forberede mig på. De første mange uger efter, var min største bekymring min mor, og deraf min opmærksomhed næsten udelukkende på hende. Heldigvis har jeg altid været tæt med min mor, og under min fars sygdomsforløb, har vi kunnet tale åbent om alt både godt og skidt, og der har aldrig været noget, der har været tabu. Men at se min mor i kirken, da hun sad mellem min bror og jeg, til sidst bryde sammen af sorg, gjorde mit hjerte så ondt, at jeg knap kunne trække vejret. Min altid stærke og stolte mor, var pludselig et skrøbeligt, alene lille menneske, som hun sad der mellem os….!

I alle de år, jeg kan huske, har hun været der (sammen med min far) og passet på os, aldrig bedt os om noget, og altid rejst sig med en beundringsværdig styrke. Nu følte jeg, at jeg var nødt til at passe ekstra på hende, min elskede mor, og sørge for at hun ikke gik helt ned ved tabet af det menneske, hun nok har elsket højst hele sit liv. Det var egentlig aldrig noget, jeg tænkte over, men blot en naturlig handling. Lidt mere opmærksomhed via de daglige telefonsamtaler, og en tilbagevendende søndagsmiddag, som nu er blevet en tradition, og måske lidt flere smser i løbet af dagen. Men aldrig på noget tidspunkt noget, jeg satte spørgsmålstegn ved, det var bare sådan, det skulle være og fortsætter med at være.

På trods af mine følelsesmæssige op- og nedture i løbet af de sidste 12 måneder, har jeg hver aften, når alle var lagt i seng og lyset var slukket, lagt mig til at sove som et lykkeligt menneske. For lykken er at være omgivet af de personer, der giver dig ubetinget kærlighed. Med elskede V og min livs kærlighed har jeg unægtelig et ret godt udgangspunkt – hvad de to giver mig, blot ved at være en del af mit liv, vil jeg aldrig kunne udtrykke med ord, blot vil jeg sige, at den er alt. Min familie består ud over de to hjerter, naturligt nok af min mor og bror og nærtstående familie, men også af nogle personer, som ikke er blodsbeslægtet, men beslægtet med hjerte og sind. Jeg er omgivet af mennesker, som vil mig det godt, og som elsker mig uanset hvad. Jeg har nogle grundstene (mine 3 søstre ved, hvem de er smiley ), og så har jeg nogle virkelig stærke venskaber, som jeg er så taknemmelige for.

Så alt i alt kan jeg kun sige, at uanset hvilke følelser, der har været i spil, i det år, vi netop har kysset farvel, så har der været en mening med det hele. Jeg starter 2016 med et savn, som altid vil være der, selv om det med tiden bliver en naturlig del af mig, men jeg starter også med kærlighed og tryghed. ”Love, live, laugh” – og så vil jeg tilføje ”cry”, og lad bare alle følelserne springe ud, men vær tro mod dig selv og dem, du elsker. Hvis du kan se dig selv i øjnene, kan det jo ikke være helt forkert, vel?!

Og så kan vi jo se frem til at brag af en fest i midten af 2016, når jeg til sommer runder de 50! Jeg glæder mig allerede til at feste, for fødselsdage har jeg aldrig været bange for, de er kun endnu en grund til at samle de mennesker, der betyder noget. At der så følger et par rynker med, gør da kun livet endnu sjovere – min mormor sagde altid, at hvis du husker at smile, får du glade rynker, så jeg prøver.

Må 2016 blive et år med glæde og fremgang for dig og husk: Størst er kærligheden!

Mamma B smiley smiley smiley smiley

  • Kommentarer(0)//blog.kratgaard.dk/#post80