Mamma B's Kitchen

Mamma B's Kitchen

You'll mainly read what happens in my mind while I spend hours in my Kitchen ;-)



FanFABulous that you've reached my "Kitchen" - I hope the sharing of my thoughts on (mainly my own) life gives you reason to smile ;-)
I might even share one or two recipes with you now and again....

If you are looking for the professional Birgitte, please go to www.kratgaard.com

Dammsugare aka "Tømmerflåder"

Recipes (opskrifter)Posted by Birgitte Kratgaard 01 Jun, 2015 11:44:31
I min "svensker-periode" så jeg en af mine svenske favorit bagere lave dammsugare (svensk variant af træstammer), og den er nu blevet fast inventar på kage-listen hjemme. I daglig tale kalder vi dem Tømmerflåder - historien er gammel men ægte. Da jeg i sin tid boede på Nørrebro, forkælede jeg ofte mig selv, hvis jeg var alene en lørdag aften, ved at gå ned til den lokale 7Eleven på Runddelen for at købe en træstamme. En ellers helt almindelig aften stod jeg igen ved disken i 7Eleven, og da det blev min tur, bad jeg om en tømmerflåde. Pigen bag disken kiggede spørgende på mig, og jeg tænke "sikke en tumpe" og gentog mit ønske om en tømmerflåde. Hun fattede stadig ingenting, så jeg valgte at gentage tømmerflåde og samtidig pege på træstammerne. Pigen var kvik, for hurtigt sagde hun "hvor mange træstammer skal der til en tømmerflåde" - så lige siden har det være tømmerflåder i mit hoved smiley
Opskriften kan laves af kagerester (fx. når man bager lagkagebunde og får rester tilovers, når de skæres til, eller hvis der er lidt sødt tilbage fra brunch i weekenden, de gemte cupcakes er ved at blive lidt tørre eller lign.), men man kan også bare købe fx. sandkage eller hvad, der nu er på tilbud og bruge det. Det skal æltes grundigt - jeg giver det gerne ekstra lang tid med K-spaden i KitchenAiden, så det hænger godt sammen, og så skal man være tålmodig, når det skal samles til aflange pølser, men det er alt besværet værd. God fornøjelse!

50 g blødt smør
5 dl kage (skærekager/wienerbrød el. lign.)
2 tsk. kakao
Arrakessens

Marcipan (~300 g)
100 g chokolade

Smuldr kagen og bland det med smør og derefter kakao. Tilsæt arrak efter smag.

Rul dejen til lange "pølser"; pak dem ind og læg dem i fryseren. Når de er faste i konsistensen, pakkes de ind i marcipan, og enderne dyppes i chokolade.



  • Comments(0)//blog.kratgaard.dk/#post76