Mamma B's Kitchen

Mamma B's Kitchen

Glimt fra et helt almindeligt liv!

Velkommen forbi min blog, hvor jeg deler ud af mine tanker, meninger og af og til en opskrift eller to.

Når dæmonerne kigger frem.....!

HovedretOprettet af Birgitte Kratgaard 22 jan, 2019 14:04:00

Bedst som man tror, at alt er under kontrol, stikker de ledeste dæmonerne ansigtet frem igen. Her gik jeg og troede, at jeg har styr på livet og ikke mindst på mig selv.....

I mange år kæmpede jeg med bulimi og ødelagde min krop fysisk, og det mærker jeg dagligt følgerne af, men som sådan har jeg ikke skænket hverken bulimien eller hele mønstret omkring den en tanke i meget lang tid. Og så kommer den snigende ind fra sidelinjen og griber fat i mig som et lyn fra en klar himmel. Gamle mønstre indfinder sig på en helt naturlig måde, som et kort øjeblik har gjort mig handlingslammet.

Men heldigvis kun et kort øjeblik. Jeg har sat ord på det over for mine allernærmeste, og jeg overtager magten med det samme – håber jeg..... For en del af mig er skræmt over, at jeg står ansigt til ansigt med den fjende, jeg i mange år har kæmpet med. Jeg troede jo, den var forsvundet for altid.....

Her står jeg så, forundret over den kommer på banen nu, hvor jeg selv føler, jeg er et godt sted i livet med balance mellem privat- og arbejdsliv. Hvor jeg vil vove at påstå, at jeg er nærmest lykkelig. Jeg har ryddet op i mit liv og smidt de ting og personer på porten, som har tappet mig for energi. Slået en streg i sandet, som ikke kun var synlig for mig selv men også for mine omgivelser. Måske har ikke alle set den streg, men jeg er sikker på, at de personer den var møntet på har set den. Altså, mission accomplished!!

Jeg har taget kampen op med min migræne, og med støtte fra min arbejdsgiver (ikke bare af ord men også med decideret opbakning både ved sygemelding og sygdom), har vi sammen fundet en opskrift, hvor jeg nu har et minimum af sygedage og en arbejdsglæde, som smitter af både på jobbet og hjemme.

Hvorfor er det så at den forbandede bulimi kommer og blander sig i mit liv igen?? Jeg har mine mistanker, for hele processen med at få nedbragt migræneanfald har bl.a. bestået af medicin, som giver vægtøgning (som det så smukt hedder) – og til den mere underholdende side risiko for krøllet hår; som om der ikke var nok ugler deroppe i forvejen!! Min vægt har altid været et issue i forbindelse med mit selvværd, men at det skal dukke op nu, hvor jeg er sammen med manden i mit liv, har en elskelig og vidunder datter og nogle helt unikke mennesker omkring mig, det kan være svært for min hjerne at forstå.....

Måske er det bare sådan, jeg er sat sammen. Vægt op, selvværd ned – og så kommer alle de dårlige tanker, hvor jeg straffer mig selv med at overspise, stikke en finger i halsen, eller fylde min krop med afføringsmidler, så mine tarme vrider sig i smerte. Og min krop er sat i panik, hvorfor den ikke smider et eneste gram, for den skal jo passe på mig.

Men der er alligevel noget, der ikke er, som de andre gange, hvor bulimien har taget magten. Jeg har sat ord på med det samme. Jeg arbejder med at få mængden af mad sat ned. Det er ikke bare sådan lige at gøre, men jeg ved, det er muligt, og jeg ved at jeg kan vinde kampen. Og jeg ved, at det kun er bulimien, der er efter mig – alle andre omkring mig vil mig det godt 😊

Så kom bare, din skide bulimi, jeg tager kampen op. Uanset hvor meget du prøver, skal du ikke få mig ud på tynd is igen – jeg er lige her, og jeg er klar!

Kys hinanden derude, elsk livet og ikke mindst elsk jer selv!

Mamma B smileysmileysmileysmiley  • Kommentarer(2)//blog.kratgaard.dk/#post94

Lever du i en drøm??

HovedretOprettet af Birgitte Kratgaard 31 aug, 2018 13:20:15

Det er efterhånden mere hverdag end en sjældenhed, at jeg hører om en i min omgangskreds, der er ramt af sygdom eller anden form for livsændrende oplevelse. Det har efterhånden plantet en mere eller mindre konstant bevidsthed hos mig om, at vi er her nu, og vi skal huske at værdsætte det, vi har nu og ikke vente.

Jeg tror mange kender det med, ”hvis bare jeg kunne, så….”, eller ”hvis jeg nu vandt i Lotto, så”, og jeg skal da ærligt indrømme, at jeg selv har været der et par gange, men jeg prøver ihærdigt at ændre mit mindset, for det er jo ikke det, der gør forskellen. I hvert fald ikke på den lange bane…..

Penge vil altid gøre, at man kan købe sig frihed, materielle goder og selvfølgelig en masse dejlige oplevelser, men hvad med at se lige frem for næsen af dig selv, og se det liv, du lever. Det arbejde, du står op til hver morgen, og de mennesker, du lever dit liv med. For det er jo her, du er, ikk’?!

Det er på ingen måde pegen fingre af nogen, for jeg har såmænd selv været der, og jeg ved bestemt godt, at det kræver en bevidst ændring. I en længere periode kunne jeg ikke finde arbejdsglæden, og når jeg kom hjem, var jeg bare træt og faldt i søvn i sofaen, hver aften (og jeg mener hver aften), hvilket samtidig gav mig enormt dårlig samvittighed over for min familie. Jeg kæmpede ud over det også med en migræne og højst sandsynligt deraf en dårlig samvittighed over for mit arbejde og frustration over ikke at kunne passe det, men i stedet fylde mig med piller alt for meget og i alt for store mængder.

Min opvågning kom ikke fra det ene øjeblik til det andet, men over en længere periode. I forbindelse med en sygemelding, fik jeg mulighed for at få ro på mig selv, mine tanker og min hverdag. I mine tanker havde jeg længe ledt efter ”dét”, der ville give mig arbejdsglæde, og jeg følte, der var noget uforløst i mig. Havde det været en film, var det kommet til mig i en drøm eller lignende, men i min virkelighed måtte jeg bare erkende, at der ikke skete noget.

Og hele tiden var en del af mine tanker optaget af ”dét” i stedet for at være til stede både på arbejde og herhjemme. Desværre gik der ½ år, hvor jeg blev ret dårlig pga migræne igen, men til sidst fandt jeg og min chef en midlertidig løsning (jeg kan lige så godt indrømme, at jeg lige nu drømmer om, at den bliver permanent….), og i de sidste 3 måneder har jeg arbejdet på nedsat tid. Det har været helt fantastisk – for jeg har haft tid til mig selv, til mere fysisk aktivitet, overskud til min familie, og så har jeg kunne passe mit arbejde med et meget større overblik, end jeg har følt længe.

Det viste sig for mit vedkommende, at det slet ikke var jobbet, der var noget galt med, men snarere mine forventninger til mig selv i forhold til jobbet. Nu hvor jeg har overskud til at klare dagens opgaver, oplever jeg ikke den stress, der tit kom snigende i løbet af en dag, og jeg er meget mere afklaret med forventningerne. Jeg ved godt, at der et eller andet sted indeni mig er en lyst til at begynde at læse psykologi på et eller andet niveau, men det er ikke fejet af bordet, fordi jeg vælger at være til stede her og nu.

Efter mange års jagt på drømmejobbet, må jeg bare sige, at med tanke på de fantastisk dejlige mennesker jeg har mødt undervejs og taget med mig videre i livet, så er det vigtigste for mig, at jeg trives med de mennesker, jeg deler min arbejdstid med.

Det betyder ikke, at drømmen om på et eller andet tidspunkt at kaste mig over psykologien på fuldtid eller ved siden af jobbet er væk – snarere tværtimod. Nu tillader jeg den at være synlig, og mens jeg bevæger mig hen mod den, nyder jeg den hverdag, jeg er i lige nu og her.

Så drømmen er synlig og eksisterer, men husk nu at nyde vejen mod drømmen, for vi ved ikke, hvad der sker i morgen.

Derfor start weekenden med at kysse og kramme dem, du elsker, for uanset hvor du befinder dig i livet, så er det vigtigste at huske, at kærligheden er livet!

Kys & kram
Mamma B smileysmileysmiley

  • Kommentarer(0)//blog.kratgaard.dk/#post93

På jagt efter mig!

HovedretOprettet af Birgitte Kratgaard 10 maj, 2018 09:40:05

Det har altid været en kamp at blive en del af fællesskabet. At træde ind i det samvær, der har været mellem personer omkring mig.

Det har kostet mange søvnløse nætter, hvor alting er blevet endevendt for på bedste måde at tilpasse mig de omgivelser, jeg har befundet mig i.

Efter skolen valgte jeg bevidst at flytte så langt væk som muligt og starte et nyt liv samtidig med, jeg startede på mit første job og studerede ved siden af.

Jeg gik så langt, at jeg kun brugte den del af mit efternavn, som jeg havde tilføjet et par år tidligere.

I mine øjne en helt frisk start, hvor jeg vendte mit gamle liv ryggen for at få det liv, jeg ville have.

Det stod sort på hvidt i min dagbog fra januar det år, jeg flyttede: ”Jeg vil være mine venners ven”. Hvad det reelt betød, da jeg skrev det, var meget banalt: jeg ville gerne have venner, nogle, der var der, fordi de kunne li’ mig, som jeg var!

Jeg brugte de følgende år vanvittig meget energi på at tilpasse mig mine omgivelser. Blev en rigtig pleaser. Det gav også pote, for jeg blev en del af fællesskabet og stod nu inde i den cirkel, jeg altid havde stået uden for som barn.

Jeg tænkte aldrig over prisen, for i lange perioder var der gang i den i weekenderne hos mig.

Indimellem var der perioder, hvor jeg faldt tilbage i en slags depressiv tilstand, og lukkede mig helt inde, når jeg ikke var på arbejde. Så blev følelsen af at være alene, ensom og ikke elsket stærk, og selvværdet røg igen held ned på et niveau, hvor det kunne være svært at finde troen på mig selv igen. Og min tank var blevet tømt indtil flere gange….

Langsomt gik det den rigtige vej, men når man som jeg havde levet med så lavt selvværd i alt for mange år, tog det også tid at få fyldt op.

Det skete i flere omgange. Jeg er sikker på, at mine år som selvstændig var et vigtigt skridt. I de år lærte jeg utrolig meget om mine egne evner, og at begrænsninger ikke behøver være en stopklods, men lige så godt kan være en udfordring.

Der begyndte også at ske noget med mine omgivelser. Jeg tiltrak en anden slags mennesker. Nu var det nogle, der valgte mig, og hvor der var et fællesskab, inden jeg spillede mit pleaser-kort.

Men den største forandring kom, da jeg blev mor. Pludselig var der et lille menneske helt afhængigt af, at jeg viste vejen og sørgede for, at der var en solid base.

Hvor har jeg mange gange siddet og kigget på min sovende datter og været skrækslagen for, om jeg nu gjorde det godt nok. Men det gjorde jeg, og det gør jeg!!

Hun er en helt fantastisk pige – sagt uden tanke på, at jeg er hende mor, selvfølgelig smiley Hun er god, sjov, omtænksom, smuk udenpå som inden, og så hviler hun i sig selv som menneske. Det sidste er specielt noget, jeg er stolt af, for med det i bagagen, skal hun nok klare sig!!

I alle disse år har mit kærlighedsliv naturligt nok også haft en betydning. Alt for mange gange har jeg stået tilbage med et knust hjerte, og følelsen af fiasko og være blevet valgt fra.

Ægteskabet med min datters far holdt heller ikke, men jeg kom ud af det med vinderkortet, for min datter har boet hos mig størstedelen af tiden. Og jeg har valgt at se på mit ægteskab med positive øjne, for havde det ikke været for min eksmand, havde jeg aldrig fået præcis det barn, jeg er mor til i dag.

(Og her en lille note: hvis bare alle forældre ville vælge at se det positive i et forlist ægteskab, for børnene vil alt andet lige altid være en gave, uanset hvad du føler for den anden part!)

I mange år jagtede jeg kærligheden, men først da jeg nærmede mig den ”ægte” version af mig, fandt jeg den. Jeg havde brugt tid på at lede efter, hvad jeg troede, jeg ville have, men det viste sig, at mit perfekte match var et helt andet.

Jeg har datet mange gange, og jeg har mødt nogle virkelig søde fyre undervejs. Men da jeg mødte ham den rigtige, faldt alt på plads.

Den første gang, han tog min hånd, vidste jeg, at det var ham – alle forestillinger om Mr Perfect blev smidt ud, for der kan ikke sættes store ord på det.

Men han giver mig ro indeni. Han elsker mig, helt som jeg er, og han tager hele pakken! smiley for sådan er han.

Mit liv i dag er fyldt med kærlighed – og ro, masser af ro, for det har jeg brug for. Det skulle jeg kun bruge halvdelen af mit liv for at finde ud af.

Hverdagen er vist meget Familien Danmark – den består af arbejde og min lille familie.

I stedet for at løbe forvirret rundt og forsøge at tilfredsstille alle andre, består mit liv af vasketøj, aftensmad foran tv’et, og hygge med dem jeg elsker.

I dag har jeg relativt få nære venner, som jeg vil gøre alt for. Jeg er holdt op med at kime dem ned, der findes omkring mig. Alle ved de, at jeg er her, men de skal vise, at de vil mig, og gør de det, så er jeg klar.

Jeg har endelig lært, at jeg er noget værd som menneske, og at de personer, jeg kalder venner, virkelig er mine venner. De er det, fordi de vil mig og ikke forventer noget tilbage (selvom de forhåbentlig føler, de får det).

Så her er jeg, tæt på de 52, en tidlig morgen. Mine to elskede sover stadig, og jeg fyldes med ro og taknemmelighed.

Tak for mit liv – et liv som måske ser småborgerligt og kedeligt ud udefra, men det er mit liv, og jeg elsker det!

Lev dig eget liv – lad dig ikke diktere af dine omgivelser. Gør det, du finder glæde ved, og vær tro mod dig selv.

Du skal være den lykkeligste version af dig selv – så falder alt andet på plads.

Kærligheden til dig selv er vigtig, husk det. Kærligheden er livet!

Kram
Mamma B smileysmileysmileysmileysmiley  • Kommentarer(2)//blog.kratgaard.dk/#post92

Smag på luften

HovedretOprettet af Birgitte Kratgaard 04 aug, 2017 00:02:39

Luften ”smager” anderledes, når det lige har regnet. Den friske luft og lyden af vandet, der stadig drypper lidt her og der…. er forfriskende og som om, det hele starter på ny.

Nogle dage kan det være rart at have muligheden for at starte en gang til. De der dage, hvor alting synes at gå i et forkert tempo, som om solen har glemt at trække gardinet fra. Vi har alle sammen dage, som ikke sprudler af overskud, og sådanne dage kan jeg godt gribe ud efter noget, der flytter fokus fra den der pakket-ind-i-dynen-fornemmelse, og lige dér er de første minutter efter regnvejr en af mine favoritter – så rebooter jeg lige hjernen smiley

I det store hele er jeg bare ikke noget morgenmenneske – morgenkaffen er uden overdrivelse en af de vigtigste ingredienser i hele processen. På hverdage er det også at komme ind ad døren på arbejdet og mødes af min arbejdsfamilie. Selv på dårlige dage glæder jeg mig til at komme på arbejde – og det har jeg gjort i to år nu. Nu skal det ikke lyde rosenrødt, men de mennesker, som fylder min arbejdsdag, giver mig så meget, og løfter mig på mine sorte dage. En god blanding af værkstedshumor, seriøsitet, kærlig mobning og genuin omsorg fylder mine depoter godt op – der går stort set ikke en dag, hvor vi ikke griner, og jeg mener virkelig griner helt fra det inderste.

Det tog mig mange år at finde frem til et sted, hvor jeg trives, fordi jeg ikke selv kunne sige fra og passe nok på mig selv. Men da jeg først havde taget beslutningen om, at det her var det, jeg gerne ville, så kom det rigtige job også, præcis som jeg hele tiden har troet på. Hvis du ved, hvad du vil, så skal du nok opnå det. Du skal til gengæld også ville det med hjertet.

Jeg har lært mange fantastiske mennesker at kende i gennem de (mange?!) år, jeg har været derude i arbejdsjunglen. Nogle stikker mere ud end andre, mens nogle desværre også forsvinder hurtigere end ønsket. Alle de mennesker, jeg har mødt, har på en eller anden måde sat et aftryk i mig. Nogle måske kun et lille komma eller en parentes, men alle har på deres måde formet og guidet mig gennem livet. Jeg håber, jeg på en eller anden måde også har og vil fortsætte med at give noget til dem omkring mig. Ud over min larmende latter og måske lidt for sjofle humor, men hej, hvem sagde jeg var perfekt!!

Midt i alle de positive tanker, slår virkeligheden også hårdt ned – flere omkring mig er blevet ramt hårdt af sygdom. De kæmper på hver deres måde en kamp for at komme hele igennem, og heldigvis kommer de fleste godt ud på den anden side.

En stadig påmindelse om, at vi skal huske at leve i nuet og værdsætte det, vi har. Hvis du ikke er lykkelig, hvor du er, så gå ud og find det og/eller den, der gør dig lykkelig. Se omkring dig og sug alt det gode til dig, du er omgivet af – kald mig bare romantiker, men jeg tror på, at vi alle sammen omgives af gode ting, det er bare et spørgsmål om at fokusere på dem, for så bliver de negative ting meget mindre.

At være elsket er helt fantastisk, men det er mindst lige så utroligt at få lov til at elske tilbage. At den kærlighed man føler, bliver modtaget af andre, er lige til at blive helt høj af. Kærlighed er det største og mest effektive smertestillende middel, der findes – punktum!

Selv om jeg til tider føler mig helt pladderballeromantisk, så er det bare sådan det er: jeg er havnet i mit helt eget paradis. Ja, der er slanger i mit paradis, og der er såmænd også skeletter, men ingenting jeg ikke kan klare. Jeg omgiver mig med mennesker, der siger mig noget, og som jeg gerne vil være sammen med; og mennesker som vil mig, lille mig, fuldstændig som jeg er, skæv og skør ;-) Jeg øser rigeligt af min kærlighed, men ikke til hvem som helst, selv om det måske kan virke sådan set udefra. Jeg giver gerne, men jeg lader mig ikke udnytte mere, for den lektie har jeg lært. Jeg føler også, at jeg tager meget tilbage, og i hvert fald rigeligt til at holde mig i gang.

Jeg er velsignet med kærlighed, ærlighed og ro – endelig ro og masser af det. Måske netop derfor har jeg overskud til at sprudle og give til jer omkring mig. Vid jeg er her, vid jeg ønsker at være her, og vid at jeg elsker jer, lige præcis som I er hver enkelt af jer. Familie og venner, en broget samling af mennesker, som hver især er unikke for mig. Jeg oplever, at familie og venner bliver blandet sammen, så jeg ikke ved, hvor familiebånd er blod eller følelser mere, og sådan kan jeg li’ det. Summen af mennesker, jeg omgiver mig med, er mere eller mindre konstant, og det selv om jeg møder nye mennesker; andre finder lykken af veje, jeg ikke følger, men det er en del af hele udviklingen og livet.

Luk øjnene, træk vejret og smag på luften – den der lige-efter-regn-luft – og boost dit indre. Vi er her for at leve livet og lære af livet. Min største lektie er stadig at størst er kærligheden!

Knus & kram

Mamma B smileysmileysmileysmileysmiley  • Kommentarer(0)//blog.kratgaard.dk/#post86

Invite love in!

HovedretOprettet af Birgitte Kratgaard 30 mar, 2017 22:36:29

I’m surrounded by people of all kinds, colours, nationalities and sexualities. And that’s how I like it J

I have been brought up in a traditional Danish family with a white mother and father, who were happily married all their life and who worked hard to make every possibility open to my brother and I. There were never any strong opinions over dinner on, who we should be or how we should live our lives. The only thing they expected was that we got an education and got the best out of life.

We both did it but in two very different ways. My brother followed the direct path that my parents wished for him – not that they decided anything, but he definitely had the same goals for his life as they did.

I, on the other hand, was searching for a very long time, exploring a lot of paths. Basically, all I wanted was to be happy, and to be that I took many turns along the way. I tested my sexuality, my spirituality, my religion and my profession. And not once did my parents question my choices – they supported me every time I presented a new path or idea. No doubt that has also been part of my “personal education” as it showed me how important it is to embrace the people you are surrounded by and to give them the room to find their own personal place to be happy.

Today, I have a life close to the one my parents had. I have a daughter who makes me proud and gives me so much self-confidence – knowing that she is part of me and I have been able to bring up such a lovely person is almost impossible to describe in words. I have found a partner, who happens to be a white male, and thus we live in a heterosexual relationship just like my parents did.

But to me it is not the fact that I gave birth to a child or that I live in a relationship with a man, but it is the fact that it makes me happy to live this life. And I hope I bring the values of love and being loved by someone and not the “right kind” to my daughter. Because love is a personal choice and should never be made for you but by you and you should not have to account to anyone for your choice in love and life.

Please do not get me wrong – I still think it is important to take into account how your choices may influence the people around you, but not so that your choices are made from other people’s desires. Simply, that you act with respect for other people.

So my words today should be that love comes in many shapes, and you should never be judged by who you love, but by who you are. Love between two people is special and should always be respected. Love is not less beautiful, because it is between the same sex, between people of different ages, people of different colours, and so on….. Love is love and should be welcomed between two adults.

The best way to teach this to your surroundings is by living it. I choose love, as it has chosen me. Open your arms and your door and invite love into your life!

Love is life!

Mamma B smileysmileysmileysmileysmileysmiley  • Kommentarer(0)//blog.kratgaard.dk/#post85

Når dråberne falder...

HovedretOprettet af Birgitte Kratgaard 18 nov, 2016 05:31:32

Hverdagen er fuld af spørgsmål, beslutninger, udgifter, ja, mange ting, der tager plads – i hvert fald hos mig! Jeg kan vågne midt om natten og ligge og fundere, og det bider sig selv i halen, når der også er en hverdag, der skal passes. Hvor lidt jeg end har lyst til at indrømme det, så er jeg nået en alder, hvor natteroderi – uanset om det er pga. festlige udskejelser, hverdagsproblemer eller andet – giver bagslag flere dage efter.

Alligevel sker det af og til, at jeg som nu er vågnet alt for tidligt, og når jeg så har ligget og rodet rundt et stykke tid, ender jeg altid med at liste ud af sengen, så ham jeg deler dyne med, kan få ro resten af natten. Også selv om der er kommet styr på det, jeg lå og funderede over. Så det er ikke fordi, jeg nu sidder og er frustreret og prøver at finde en løsning, nej, tværtimod har jeg nu et roligt øjeblik til at finde ro i mine tanker og værdsætte det liv, jeg har i dag.

Dagligt bliver jeg mindet om, hvor hurtigt livet kan forandres, og hvor vigtigt det er at være i nuet og nyde det liv og de mennesker, der er omkring os. Der vil altid være ting, jeg kunne ønske var anderledes, men når det er sagt, så er det ikke ting, jeg kan ændre på. Jeg savner dagligt min far og ville ønske, han stadig var her, men det er han heldigvis ikke – ja, heldigvis fordi han var så syg og mentalt et helt andet sted, de sidste år han levede. Men savnet er der og er langsomt ved at blive en naturlig del af mig, og det er ikke nødvendigvis et negativt savn.

For er kærligheden negativ? Herfra hvor jeg er så nej – kærlighed er mange ting, og ja, den er ikke altid smuk og lyserød, men som udgangspunkt er kærlighed vel positiv…. Den kærlighed jeg oplever, er ikke den store forgyldte af slagsen, men den stille og smukke kærlighed. Som vanddråber lander den på min vej dagligt i mange forskellige former, både som fysiske kys og kram, men også som øjeblikke, der fylder mit hjerte og min krop med glæde og lykke. Selv midt i øjeblikke af smertehelvede i et migræneanfald, kan jeg rammes af dråber af kærlighed, når min datter kommer ind og lægger noget køligt på min pande, eller min kæreste pakker tæppet tættere omkring mig.

I en tid, hvor rigtig mange drøner af sted i overhalingsbanen, befinder jeg mig i ”pensionistbanen”, i hvert fald mentalt. Der er hverdagen med arbejde og skole og alle de praktiske ting, en hverdag med en pre-teen byder på, men det er stadig ikke med fuld knald på. Snarere en tilbagelænet afklaret ro, som jeg håber og tror, vi alle tre har brug for. For når alt kommer til alt, så er det samværet med dem, jeg elsker, der kommer ind som første prioritet, og det kan ikke være anderledes. Livet er fuld af valg, og mit valg er at være her for dem, jeg elsker og holder af.

En fredag morgen i november bliver jeg – igen – ramt af vanddråber fyldt med lykke, fordi jeg er lige her, hvor jeg har det godt. Og mon jeg så ikke får indhentet de manglende timers søvn igen…smiley

Husk at elske jer selv og livet, og vise dem, I elsker, hvad de betyder for jer. For størst er kærligheden!

Mamma B smiley smiley smiley smiley smiley smiley
  • Kommentarer(0)//blog.kratgaard.dk/#post83

Tanker i tiden

HovedretOprettet af Birgitte Kratgaard 23 sep, 2016 10:14:29

I går var det et år siden, min elskede Daddy tog sit sidste åndedrag. Et helt år – allerede et år….! Der går ikke en dag, hvor jeg ikke tænker på ham. Jeg kan stadig få en tåre i øjenkrogen ved tanken om det, han aldrig nåede at se. Sine 5 børnebørn blomstre som de elskede unikke piger, de er og vokser sig til. Hans livs kærlighed vokse endnu mere som menneske og vise en styrke og overlevelsesevne, som er virkelig beundringsværdig. Jeg kan stadig savne at få et kram, hvor jeg bliver barn igen og gemmer ansigtet ved hans bryst og bare mærker og dufter min far. Det er nok det, jeg savner allermest og noget, ingen af os oplevede de sidste år, hvor han var en helt anden – han var slet ikke ”vores” mand, far, svigerfar og farfar/morfar, men et nærmest fremmed menneske, som slet ikke lignede den mand, han havde været, og som lugtede gammelt og sygt.

Heldigvis er det ikke den syge mand, jeg husker, men det unikke menneske han var. Min far på godt og ondt, og et menneske der lærte mig nogle vigtige ting om livet. Jeg husker fx tydeligt, da jeg flyttede fra Vendsyssel til København for at arbejde og studere. Min mor stod på den ene side som en virkelig stræber, der altid har gået efter at være så perfekt som mulig, hvorimod min far flere gange mindede mig om, at ja, en god eksamen er vigtigt, men ”husk nu at have det sjovt samtidig”!! For sådan var han også – jo, han var såmænd også en stræber på sin måde, og han begravede sig også i bøger ved siden af sit arbejde for at gøre sig selv dygtigere hele tiden, men han formåede også at hygge sig og have det sjovt undervejs. Det må siges at være slået igennem hos mig smiley

I dag sidder jeg – midt i en uges smertehelvede med migræner og spændingshovedpiner – og mindes min far igen. Han troede på et liv efter døden, hvilket overraskede mig, og så alligevel ikke. Han har altid været lidt mere alternativ, end de fleste troede. Han begyndte på et tidspunkt at læse om zoneterapi, både fordi det interesserede ham, men også fordi han gerne ville hjælpe mig af med mine mange migræneanfald. Hans bedstemor havde været en såkaldt ”klog kone”, og der var et eller andet der, han havde fået med sig. Da jeg blev mor, opstod der meget hurtigt en helt speciel forbindelse mellem min far og min datter. De fandt hinanden på et plan, hvor vi andre ikke var. Det viste sig meget tydeligt, da min far blev syg, for selv langt hen i sin sygdom (hvor han ikke kunne genkende os andre), nævnte han min datters navn, og de sidste gange hun var med, lyste han op, når han så hende og ville nødigt give slip på hendes hånd igen. Og min lille pige var så supersej, for selv om hendes morfar kunne virke meget skræmmende som det sølle menneske, han var blevet til, så var hun roligheden selv og smilede til ham og gav ham kærligt hånden. Hun trak sig aldrig fra ham. Den morgen, min far blev begravet, fortalte min datter alvorligt og uden nogen form for forskrækkelse, at morfar var kommet til hende om natten og havde været hos hende. Helt roligt var hun sikker på, at han kom for at fortælle hende, at han havde det godt. Måske er der mere mellem himmel og jord, end vi umiddelbart kan forstå…..

I går, 1-års dagen for min fars død, var vi selvfølgelig forbi hans gravsted. Han ligger mellem to træer, hvor der burde være en hængekøje smiley Mellem træerne kunne vi skimte solen, og lige præcis på hans grav, var der helt frisk og fint grønt græs. Jo, han har det godt, der hvor han er, og han passer godt på os hernede, det er der ingen af os, der er i tvivl om.

Og livet går videre – jeg kom til min runde dag i sommer, hvor jeg blev fejret af familie og gode venner. Nogle gange glemmer jeg desværre, hvor fantastiske mennesker jeg egentlig har omkring mig…. Men det blev da slået fast godt og grundigt til min fødselsdag. Uden sammenligning var højdepunktet dog den enestående kærlighedserklæring min elskede kæreste gav mig, da han rejste sig op for, troede jeg, at holde en tale, men hurtigt afsluttede talen for at synge ”Sea of Love” for mig. Der gik næsten et døgn, før det gik helt op for mig, hvad det var, han havde givet mig: Ubetinget kærlighed! Den lever vi med i hverdagen, så meget at det nogle gange næsten føles som en kliche, men sådan er det bare, og det er helt naturligt. Det tog mig rigtig lang tid at nå dertil, hvor jeg var klar til at møde ham, men det var værd at vente på.

Midt i hverdagens banale skønhed bliver jeg dog stadig mindet om, at vi skal huske at leve i nuet og værdsætte det vi har. Igen er et menneske tæt på, en person jeg holder meget af, ramt af en hård sygdom. Med en følelse af uretfærdighed er jeg klar til at hjælpe hende gennem den tid, hvor hendes krop bliver udfordret, så hun kan komme godt gennem sydomsforløbet. Jeg værdsætter min kærestes rummelighed, fordi jeg blot meddeler ham, at nu skal jeg forbi og hilse på igen. Han passer naturligt hverdagen, uanset om jeg er væk et par timer eller mere. For mig er det vigtigt at kunne være der, hvor jeg føler behovet er, og lige nu er det nogle gange hos min veninde, og så er det bare sådan det er. Vi behøver ikke have dybe samtaler, men kan sidde i sofaen og hygge til tv’et, eller gå en tur og få lidt frisk luft. Nogle gange er det bare sådan, det er smiley

Så uanset hvor du er i livet, og uanset hvad du føler du mangler, så prøv at stoppe op og se, hvad det egentlig er du har. Husk at nyde det liv du har, uanset om du synes, det er hårdt eller kedeligt. Du har selv muligheden for at ændre det, men måske skal du bare se de små ting i hverdagen, der gør en positiv forskel for dig. Fx kan det at komme hjem fra arbejde til en tømt opvaskemaskine, gør mig rigtig glad, eller at mærke min datters arme omkring mig og føle kærligheden. Når jeg falder i søvn – oftest på min kæreste brystkasse, mens han læser smiley – er det med et smil på læben, for lykken er at elske og være elsket. Så skal alt det andet nok gå!

Størst er kærligheden!

Kram
Mamma B smileysmileysmileysmileysmiley  • Kommentarer(0)//blog.kratgaard.dk/#post82

Det er dagen i dag, der gælder

HovedretOprettet af Birgitte Kratgaard 27 mar, 2016 23:18:21

Vi har alle sammen drømme og håb for fremtiden, og nogle bliver opfyldt mens andre forbliver drømme. Men når vi en dag er nået til afslutningen, er det forhåbentlig med de fleste ting på vores liste tjekket af!

Det er 6 måneder siden, jeg tog afsked med min far, som heldigvis var nået en alder, hvor han havde haft mulighed for at opfylde sine drømme – og de fleste af de ting, han gerne ville, var også tjekket af.

Det er desværre ikke alle, der får muligheden for at nå at få alle drømme opfyldt, hvor gerne de end vil. Jeg tror ikke, der findes en eneste i dag, der ikke på en eller anden måde har mistet et nært familiemedlem eller en nær ven pga en dødelig sygdom – trist men i hvert fald noget jeg har bemærket i min egen omgangskreds, både med familie og venner.

Når det rammer mennesker, vi holder af, og som er et sted i livet, hvor det bare virker så meningsløst og uretfærdigt, er det bare så svært at forstå. Jeg oplever selv, at de personer, der rammes, bliver fantastisk afklarede og stærke og får det bedst mulige ud af den tid, de har. Det blev sagt så utroligt rammende af en, jeg holder meget af – hun sagde: ”selv om vi alle er døende, passer vi ikke nok på hinanden”. Og hun har jo ret, vi er alle døende, men nogle ved hvornår udløbsdatoen er, mens vi andre lever i lykkelig uvidenhed.

Nu skal det hele ikke være så sort, men hver gang døden kommer tæt på, når man står over for at miste en person, der har været en del af ens liv, så kommer der unægtelig tanker op omkring den hverdag, man selv lever i, og jeg er ikke spor anderledes. Da jeg mistede min far var der mange følelser, for selv om han havde haft et godt liv, og selv om han ikke havde noget værdighed tilbage, så var han min far og svær at sige farvel til.

Når et ungt menneske i min omgangskreds pludselig inden for få måneder går fra frisk til at være dødeligt syg, og hun ved, at hun ikke skal se sine små børn vokse op, så får det naturligt nok også tankerne i gang.

Jeg forsøger i min hverdag at være taknemlig for det liv jeg har, og de mennesker jeg omgiver mig med. Jeg kan netop i dag fejre, at jeg for to år siden mødte det menneske, der på alle måder gør mig hel – som min datter sagde, efter han var blevet en del af vores liv, ”han er den brik, der gør vores puslespil helt” smiley Hver aften falder jeg i søvn med et smil, for jeg har vitterlig et liv, jeg er meget taknemlig for.

Ja, alt er langt fra perfekt, men jeg har en ro i min hverdag, et liv fyldt med mennesker, jeg værdsætter og elsker højt, og en kærlighed jeg aldrig havde turdet tro på. Men han er her, og han elsker mig ubetinget som den skøre papegøje jeg er, ligesom jeg elsker ham og alle hans ”perfect imperfectionssmiley Og jeg har mit livs mesterværk, min datter som gør sin Mamma stolt ved blot at være den, hun er – et lille menneske, som udstråler en ro og styrke, som jeg kun kan være stolt over og glad for, hun besidder. Med stor kærlighed i stemmen har hun proklameret, at hun er min selvtillid, når jeg ligger lidt lavt selv. Kærlighed BIG TIME!!

Livet er en gave, kærligheden er en velsignelse – alle bør nyde begge og huske at dele ud af det til de mennesker, der betyder noget. Jeg håber, de mennesker, jeg omgiver mig med, ved, hvor meget de betyder for mig. Livet skal leves nu, det er i dag der gælder, for hvem ved, hvad i morgen bringer. Lev i nuet og nyd det liv, du har – og er du ikke tilfreds, så tag det første skridt til at få det liv, du gerne vil ha’. Det er derude og venter på dig.

Så ud og nyd det, livet og kærligheden!!!

Knus

Mamma B smileysmileysmileysmiley

  • Kommentarer(0)//blog.kratgaard.dk/#post81
Næste »